Full de sala


Seguint la filosofia de la fundació, els premis de la Fundació Vila Casas tenen per objectiu la promoció i la difusió de l’obra d’artistes contemporanis, i serveixen a la vegada per incrementar el fons de la col·lecció de la fundació.

 

Els premis de pintura, fotografia i escultura se celebren des de fa vint anys de manera rotativa. Es convoquen anualment des dels diferents museus de la fundació que alberguen la col·lecció segons quina sigui la disciplina de l’any. En el cas del premi dedicat a pintura, se seleccionen una trentena d’obres d’entre totes les obres presentades; d’aquests finalistes surt l’obra guanyadora, que passarà a formar part del fons de la col·lecció. El premi consisteixen en una dotació econòmica i una exposició monogràfica de l’artista guanyador.

L’exposició que presentem, amb els vint-i-set seleccionats del Premi de Pintura 2019, integra una pluralitat de llenguatges que ajuden a donar una visió dels diferents camins de l’art actual. D’entre tota aquesta diversitat expressiva, s’ha seleccionat el guanyador, que és Jordi Martoranno per l’obra Y-Zone.

Coincidint amb la present exposició, el Museu Can Framis presenta la mostra Living matter de l’artista Paul Daly, guanyador del Premi d’Escultura 2018 de la Fundació Vila Casas per la seva escultura Rambla (Senescència). Per la seva banda, els Espais Volart presenten Prova d’artista, una exposició de Lídia Masllorens, una de les guanyadores del Premi de Pintura 2013, que es pot visitar fins al 15 de desembre de 2019.

D’ençà del 2001, els guardonats de les edicions de pintura han estat:

Jordi Díaz Alamà (2016), Jordi Lafon / Sílvia Martínez / Lídia Masllorens (2013), Jordi Isern (2010), Joaquim Chancho (2007), Gregori Iglesias / Rómulo Royo (2005), Àngels Marcos / Víctor Pérez-Porro (2003), Nacho Amor / Francesc Ruestes (2001).