Jordi Díaz Alamà (Granollers, 1986) va estudiar belles arts a la Universitat de Barcelona, on actualment imparteix classes al departament de dibuix. La seva pintura, de caire realista i classicista, destaca per una acurada i meticulosa destresa tècnica. I és que Díaz Alamà defensa una manera de pintar que el retorna a la manera clàssica, al que ell anomena un saber fer i uns principis propis dels grans mestres de la pintura. Combina, des de 2013, la tasca artística amb el seu projecte educatiu a la Barcelona Academy of Art, fundada per ell mateix i on imparteix classes de dibuix i pintura, a més de tenir-hi el seu estudi.
Ha estat becat i premiat en diverses ocasions, entre les quals destaquen la beca Fundación Arauco, amb què va fer diverses estances amb el pintor Guillermo Muñoz Vera a Chinchón (Madrid) o la beca Càtedra Francisco Goya, que li va permetre estudiar amb Antonio López. També es va formar un temps a la vora de l’artista noruec Odd Nerdrum. Es va formar en dibuix i pintura a The Florence Academy of Art, on va aprendre les tècniques de pintura pròpies dels grans mestres del segle xix. Va ser guanyador del concurs Figurativas 11, organitzat per la Fundació de les Arts i els Artistes en col·laboració amb el meam, i del li Premi Internacional de Pintura Ynglada-Guillot, organitzat per la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Ha rebut també la Medalla d’Honor al 29 concurs de pintura bmw i ha estat finalista en la competició internacional arc Salon, organitzada pel portal web Art Renewal Center.
Explica que utilitza la seva pintura per a contar històries. Narracions que han de commoure i transmetre cert sentiment en l’espectador, ja que per ell aquest és el sentit de l’art. En l’exposició que presentem Díaz Alamà fa una proposta que parteix d’una meticulosa selecció d’obres clàssiques dels grans mestres de la història de l’art com Velázquez, Goya, Géricault, Friedrich, Manet o Degas, i treballa a partir d’algunes de les seves obres més significatives. En un procés d’emancipació que per l’artista significa una nova experiència creativa al mateix temps que un exercici de virtuosisme tècnic, Alamà presenta els grans clàssics de la història de la pintura retallats sota extenses capes de pintura acrílica o denses capes de resina, fragmentades, estripades i tallades i, en un acte de rebel·lia o lleialtat extrema, les enganxa, recompon i sutura.
D’aquesta manera Alamà selecciona allò que apareix en les seves pintures i allò que amaga, suggereix i convida a reflexionar. Ens situa davant la temporalitat o atemporalitat de l’art a través d’aquestes obres recompostes, marcades pel pas del temps, passades i presents alhora. #ClasicosDesollados és, doncs, un exercici de maduresa creativa, una proposta agosarada i suggeridora que ens transporta al present a través del passat.