Full de sala


Carme Masià es va graduar en fotografia i interior a l’Escola eina de Barcelona. Més tard va estudiar gràfiques i fotografia a l’Escola d’Arts Visuals de Nova York. Ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives i ha publicat diversos llibres. Actualment treballa combinant la fotografia artística amb la comercial, àmbit en el qual treballa en col·laboració amb diferents entitats i en projectes de diverses naturaleses.

La seva fotografia es caracteritza per la subtilesa del gest, amb una lluminositat poc contrastada, clara i diàfana, sense estridències. Hi té, a més, una excepcional sensibilitat en el tractament de les textures dels elements fotografiats, amb especial atenció pels elements més fràgils, tal com poden ser els vidres o els papers.

Amb la sèrie “Res no és per sempre” Masià evoca, amb una poètica plàstica commovedora, la fragilitat de les coses belles, la fugacitat dels records i, en definitiva, allò d’efímer que té la vida. Amb un llenguatge pausat i meditat on res no és fruit de l’atzar, Masià dialoga amb l’artista japonès Masao Yamamoto amb unes peces de clara influència orientalista on es fa més que evident el record de l’Elogi de l’ombra de Tanizaki.